Home

Kamperen op Hoeve Helberg

helbergverte.jpgHoeve Helberg is uniek gelegen in het karakteristieke Limburgse heuvelland aan de Nederlands-Belgische grens. Even buiten Epen in het gehucht Terziet aan een doodlopende weg bovenop de heuvel, runt Eric Ubachs en familie een melkveebedrijf en een kleine gastvrije boerderijcamping.
Aan rust en ruimte geen gebrek op deze boerderijcamping. Zodra de caravan of tent staat, kunt u al van het uitzicht genieten.

 

Voor de kinderen

Hoeve Helberg is zeer kindvriendelijk. Een zandbak, schommel, trampoline en glijbaan ontbreken niet voor de kleintjes. Een handje helpen in de stal, de kalfjes voeren of de koeien ophalen uit de wei kan op het vakantieprogramma staan. 
Bij regenachtig weer een plek waar leuk met elkaar gespeeld kan worden.

Omgeving

De omgeving rondom de boerderij leent zich bij uitstek voor het maken van lange wandelingen langs de Geul, door de bossen en de weilanden en natuurlijk per fiets voor de doorzetters met versnellingen. De Belgische Voerstreek ligt om de hoek en is zeer de moeite waard, evenals de Belgische Ardennen en de Duitse Eifel, die prima bereikbaar zijn voor een dagtocht. Verder liggen Maastricht, Aken en Luik naast de deur. Gezellig winkelen of op een terrasje van de zon genieten.

Natuur

zinkviooltje.jpgWist u dat in Epen het voor Nederland unieke gele zinkviooltje groeit. Dit komt doordat er zinkerts in de bodem aanwezig is. Het zink wordt bij hoogtij door de Geul aangevoerd vanuit het Belgische Kelmis, waar tot in de 20e eeuw diverse zinkmijnen gehuisvest waren. Tevens komt er zinkboerenkers, blaassilene en het schapgras voor.
 
 
 
Plan uw route